Het kleine leven, ingekleurd

Nicolien Mizee

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het kleine leven, ingekleurd

paperback/ gebrocheerd: € 10.00 Tijdelijke prijs tot 31-8-2021, daarna € 15.00.

ISBN: 9789038809809, 64 blz., October 2020
Formaat: 29.8 (h) x 21.1 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 379 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

illustrator: Marly Hendricks

beschrijving

Dat er in en rondom het huis van alles te ontdekken valt is velen opgevallen in de afgelopen maanden. Het kleine leven heeft een hoop te bieden.

Marly Hendricks, kunstenaar, zat dit voorjaar zoals wij allen vast in haar huis. In Frankrijk weliswaar, omringd door de natuur. Toen ze vanuit haar isolatie twee tekeningen opstuurde naar haar vriendin Nicolien (aan haar eigen huis en tuin gekluisterd te Haarlem), raadde die haar aan om elke dag een tekening te maken en dat ‘het kleine leven’ te noemen. Marly begon haar directe omgeving nauwgezet vast te leggen, wat resulteerde in dit bijzondere kleurboek met bloemen en planten en hun bijbehorende vlinders en insecten en kleine zoogdieren.
Nicolien Mizee, schrijfster en natuurliefhebber, voorzag de prenten van geestig en deskundig commentaar waarin we niet alleen iets over de flora en fauna leren, maar ook over de personages, hun relaties en hun verleden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nicolien Mizee (Haarlem, 1965) debuteerde in 2000 met Voor God en de Sociale Dienst. Haar tweede roman Toen kwam moeder met een mes werd in 2004 genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2006 verscheen En knielde voor hem neer (2006).
Voor NRC Handelsblad schreef ze de veelgelezen column ‘Schrijfles’ over haar ervaringen als lerares proza schrijven.
De verzamelde columns verschenen in 2009 onder de titel Schrijfles. In 2015 verscheen De halfbroer, dat werd genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2016. In 2019 verscheen haar zeer succevolle roman Moord op de moestuin (shortlist van de Bookspot Literatuurprijs), tegelijkertijd met een nieuwe uitgave van haar succesvolle debuutroman Voor God en de Sociale Dienst.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.