Indostok

Het ultieme ABC van de lekkerste saté

Vanja van der Leeden

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Indostok

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809649, geïllustreerd, 208 blz., October 2020

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Remko Kraaijeveld

beschrijving

‘Wat doet ons zo smachten naar een dampend sateetje? Begint het al bij het vuur onder de sissende stokjes? Is het de grillsmaak waardoor ons oerinstinct wordt aangezet? Of laat die onweerstaanbare marinade onze tong swingen? Hét mysterie wordt in dit boek onthuld. Waar instant hit INDOROCK een eigenzinnige ode was aan de Indische keuken, zingt INDOSTOK een vurige love ballad voor saté waar de vonken vanaf spatten. Ontsteek het vuur en rock je stok!’


– Daan Faber, Mister Kitchen



‘Soms weet je niet dat je ergens op zat te wachten tot je het in handen hebt. Een heel boek over saté? Serieus (om niet te zeggen: alle gekheid op een stokje), INDOSTOK rockt weer net zo hard als INDOROCK.’


– Janneke Vreugdenhil, culinair journalist NRC Handelsblad




‘INDOSTOK is een must-have! Door mijn drukke chefsleven heb ik weinig tijd voor boeken, maar hierin blééf ik lezen. Inspirerend en vooral ook erg leerzaam. Bedankt Vanja, dat je jouw gepassioneerde kennis op deze manier deelt. Een inspiratiebron voor mijn restaurant!’

– Jermain de Rozario, chef-kok van restaurant De Rozario



‘Niemand lapt tradities zo verrukkelijk aan haar laars als Vanja. Puur indo-genot, stok voor stok!’

– Dido Michielsen, auteur van de Indische roman Lichter dan ik



‘INDOSTOK-’N-ROLL! Ik heb zin om het héle jaar boven de barbecue te hangen en dit boek uit te spelen.’

– Lucas Hamming, rockster met Indische roots



‘Saté stond lang op hetzelfde niveau als een patatje oorlog. Maar die tijd is voorbij: Vanja laat satésmakenzoals het hoort. Een eerbe aan de echte saté.’

–delicious.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Vanja van der Leeden is culinair schrijver, receptontwikkelaar en foodstylist met een achtergrond in de horecakeuken. Ze schreef als ghostwriter voor chefs als Jonnie Boer en Peter Lute. Haar man en culinair fotograaf Remko Kraaijeveld heeft meer dan veertig kookboeken gefotografeerd en weet als geen ander de structuur, sappigheid en grafische vormen van eten vast te leggen. Hun eerste gezamenlijke kookboek Indorock won vorig jaar Het Gouden Kookboek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.