Bravogeroep en enthousiast gefluit

Frank van Pamelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bravogeroep en enthousiast gefluit

gebonden: € 17.50

ISBN: 9789038809199, geïllustreerd, 144 blz., September 2020
Formaat: 22.3 (h) x 14.3 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 290 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Vijfentwintig jaar staat Frank van Pamelen inmiddels in het theater. Tovert hij met taal.
Wervelt hij met woorden. Ooit werd hij ontdekt door Drs. P en Driek van Wissen, inmiddels is hij een niet meer weg te denken ‘rijmfenomeen’ (de Volkskrant) dat ‘uitblinkt in taalvirtuositeit’ (Trouw).
Bravogeroep en enthousiast gefluit is een overzicht van zijn oeuvre. Een mooie mix van oude klassiekers en nieuwe bedenksels. Spitse puntdichten, stuiterend stuntrijm en zelfverzonnen versvormen, afgewisseld met ollekebollekes, visuele sonnetten en ontroerende liedteksten. Het plezier spat van de pagina’s. Frank van Pamelen ‘tovert met taal zoals Johan Cruijff dat met de bal kon’ (AD). Niet alleen op het podium, maar ook op papier.

‘Van Pamelen behoort tot de absolute top van het light verse.’ – de Volkskrant

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Frank van Pamelen (1965) is een virtuoos plezierdichter annex cabaretier. In 1995 wint hij de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij schrijft theaterprogramma’s, columns, gedichten, liedjes, kinderboeken, musicals en tal van teksten voor dag- en weekbladen, radio en televisie. Zijn werk verscheen jarenlang wekelijks in Trouw, bij KRO’s ‘Theater van het Sentiment’ (Radio 2) en ‘Ook Dat Nog’. Bovendien presenteerde hij ook anderhalf jaar het VARA-radioprogramma ‘Vroege Vogels’.

Hij publiceerde eerder light verse in Dat lijkt warempel sandelhout (2003), De generaalpardondemocratie (2004) en samen met Driek van Wissen, Kees Torn en Ivo de Wijs Zuster Mieke, doktersroman in veertig verzen (2005).

In 2005 ontving hij de Kees Stip Prijs voor zijn gehele light verseoeuv.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.