Als je maar gelukkig bent

Robbert Blokland; Jessica van Geel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als je maar gelukkig bent

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809151, geïllustreerd, 256 blz., April 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Homo’s dragen roze strings, lesbiennes trekken na één date bij elkaar in – inclusief kat. Twintig jaar geleden werd in Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk opengesteld voor paren van het gelijke geslacht. Het ‘homohuwelijk’ brengt weliswaar juridische gelijkwaardigheid, maar de clichés rond LHBTIQ+ zijn er nog steeds.
Hoe komt dat? Journalisten Robbert Blokland en Jessica van Geel, beiden gelukkig gay getrouwd, vinden dat we te weinig persoonlijke verhalen horen over hoe het is om homo, lesbienne of bi te zijn. In gesprekken met onder anderen Nicolaas Veul, Romana Vrede, Paul de Leeuw, Barbara Barend en Bas Heijne nemen Blokland en Van Geel de lezer mee naar de wereld die gay heet. Over coming out, huwelijk, gayconnection, Grindr en antihomogeweld. Over de LHBTIQ+gemeenschap van nu en het verschil met pak ’m beet twintig jaar geleden. En: over liefde en seks.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robbert Blokland is al ruim twintig jaar werkzaam als freelance (film-) journalist. Tot zijn opdrachtgevers behoren ANP, NRC en NU.NL. Daarnaast schrijft en schreef hij o.a. voor Veronica Magazine, L’Officiel, CJP Magazine en Winq. Hij verleende zijn medewerking aan meerdere boeken, zoals Alles is film en Dit boek is gezond.


Jessica van Geel is journalist en schrijver. Ze schrijft o.a. voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Ze deed de interviews voor Neem een geit (2015) en in 2018 schreef ze de biografie I love you, Rietveld over het leven van Gerrit Rietveld en Truus Schröder.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.