Als je maar gelukkig bent

Jessica van Geel; Robbert Blokland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Als je maar gelukkig bent

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038809151, geïllustreerd, 320 blz., April 2021
Formaat: 21.7 (h) x 13.6 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 482 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Homo’s dragen roze strings, lesbiennes trekken na één date bij elkaar in – inclusief kat. Op 1 april 2001 werd in Nederland als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk opengesteld voor paren van het gelijke geslacht. Het ‘homohuwelijk’ brengt weliswaar juridische gelijkwaardigheid, maar de clichés rond lhbtiq zijn er nog steeds. Hoe komt dat?

Journalisten Jessica van Geel en Robbert Blokland, beiden gelukkig gay getrouwd, vinden dat we te weinig persoonlijke verhalen horen over hoe het is om homo, lesbienne, queer, gay of bi te zijn. In gesprekken met onder anderen Nicolaas Veul, Romana Vrede, Paul de Leeuw, Barbara Barend en Carry Slee nemen Van Geel en Blokland de lezer mee in de wereld die gay heet. Over coming-out, huwelijk, gay connection, Grindr en antihomogeweld. Over de lhbtiq-gemeenschap van nu en het verschil met pak ’m beet twintig jaar geleden.

En: over liefde en seks.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robbert Blokland is al ruim twintig jaar werkzaam als freelance (film)journalist. Tot zijn opdrachtgevers behoren ANP, NRC Handelsblad en nu.nl. Daarnaast schrijft hij voor Veronica Magazine, L’Officiel en Winq. Hij verleende zijn medewerking aan meerdere boeken, zoals Alles is film en Dit boek is gezond.


Jessica van Geel is journalist en schrijver. Ze schrijft o.a. voor NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Ze deed de interviews voor Neem een geit (2015) en schreef in 2018 de biografie I love you, Rietveld over het leven van Gerrit Rietveld en Truus Schröder.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.