Onvoltooid werk

Aantekeningen van een chronische herlezer

Vivian Gornick

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onvoltooid werk

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808949, 192 blz., November 2020
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 219 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Caroline Meijer

beschrijving

Vivian Gornick duikt steeds terug in dezelfde boeken. Als onzekere jonge vrouw, als succesvolle schrijfster, op haar twintigste, vijfenveertigste, zestigste. Steeds vindt ze zichzelf in nieuwe personages, ziet ze de boeken met een verbaasde nieuwe blik. Hoe heeft ze het zo verkeerd kunnen onthouden?
Gornick herleest Sons and Lovers van D.H. Lawrence en verliest haar sympathie voor de hoofdpersoon. De gevoelige Eddie in een roman van Elizabeth Bowen wordt een weerspiegeling van haar eigen eerste vriendje. Ze neemt een kat, voelt zich onbegrepen door de kat, en zoekt troost in Particularly Cats van Doris Lessing.
In negen scherpe essays, half autobiografie, half literatuurkritiek, beschrijft Gornick haar steeds veranderende band met haar favoriete boeken. Gornick weet met haar precieze taalgebruik het ongrijpbaar tijdloze aan literatuur tastbaar te maken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Vivian Gornick (1935) is de veelgeprezen auteur van een groot aantal boeken, waaronder haar recent verschenen memoir The Odd Woman
and the City
, en drie essaybundels. Van deze bundels werden The Men in My Life en The End of the Novel of Love genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.