Tirza

Arnon Grunberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Tirza

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789038808529, 432 blz., October 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 392 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Jörgen Hofmeester is vrijwel kapot. Hij is verlaten door zijn echtgenote, hij is ontslagen en zijn spaargeld is verdwenen in een hedge fund. Het enige wat hij nog heeft kunnen behouden zijn een huis in een fatsoenlijke buurt in Amsterdam, een goed salaris en zijn dierbaarste bezit: dochter Tirza. Maar na haar eindexamenfeest gaat ze met haar nieuwe vriendje naar Namibië. Hofmeester zal zijn dochter moeten loslaten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York.

In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000) en De asielzoeker (2003). Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. In 2007 en 2009 verschenen respectievelijk het brievenboek Omdat ik u begeer en een bundeling van zijn reportages, Kamermeisjes & soldaten. In 2010 en 2012 verschenen de romans Huid en Haar en De man zonder ziekte, die beide zeer goed werden ontvangen.Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor veel kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC Handelsblad, Vrij Nederland, Humo en de VPRO-Gids. Daarnaast heeft hij bijdragen geleverd aan diverse Europese en Amerikaanse kranten en tijdschriften, zoals Die Welt, Die Zeit, Libération en The New York Times.

Grunberg houdt een weblog bij op www.arnongrunberg.com, schrijft wekelijks als De mensendokter een bijdrage voor Vrij Nederland en heeft een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot, die in 2012 in boekvorm werd gebundeld. Zijn werk is vertaald in negenentwintig talen.© Foto: Koos Breukel
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Tirza

overig audio: € 19.95
Naar de roman van Arnon Grunberg

De verontrustende relatie tussen Jörgen Hofmeester en zijn jongste dochter.

Audiofilm ...

Meer boekennieuws op Facebook.