Bloed

Beatrijs Smulders

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bloed

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808512, 368 blz., April 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 475 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

serienaam/reeks: Een vrouwengeschiedenis

beschrijving

Duizenden vrouwen hebben haar hun geheimen toevertrouwd, ze heeft ze bijgestaan op een keerpunt in hun leven: Beatrijs Smulders, de bekendste verloskundige van Nederland – misschien wel ter wereld. In deze bloedeerlijke, autobiografische vertelling in drie delen leren we Beatrijs Smulders kennen als meisje, verloskundige en minnares. We volgen haar tijdens een levenslange zoektocht naar seks en liefde, en naar de geheimen van het vrouwelijk lichaam. Van puberteit tot moederschap, door de overgang, naar het gezichtspunt van een vrouw die op haar leven kan terugkijken.
In dit eerste deel dat zich afspeelt van begin jaren 50 tot in de jaren 80, ontdekt de jonge Beatrijs haar lichaam en haar seksualiteit. Haar nieuwsgierigheid naar het vrouwenlichaam en de voortdurende dreiging van misbruik leidt haar naar de studie Verloskunde. De vagina wordt haar kantoor.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Beatrijs Smulders is de bekendste verloskundige van Nederland en oprichter van het Geboortecentrum Amsterdam. In 2012 ontving zij de prestigieuze Andreaspenning voor haar grote verdiensten voor de stad Amsterdam. Smulders is bestsellerauteur van de fameuze Veilig-serie, waarvan honderdduizenden exemplaren zijn verkocht. Tijdens haar lange carrière heeft zij intensief naar vrouwen geluisterd en uiteindelijk al haar ervaringen en observaties beschreven in een autobiografische trilogie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.