De afspraak

Katharina Volckmer

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De afspraak

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789038808451, 144 blz., October 2020

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Koos Mebius

beschrijving

Een jonge vrouw ligt op de behandeltafel, haar benen gespreid. Terwijl Dr. Seligman haar onderzoekt stort ze haar hart uit – over haar leven en verlangens, haar worsteling met identiteit en seksualiteit. Ze groeit op in Duitsland en verhuist naar Londen, vastbesloten te breken met haar verleden. Maar de dood van haar grootvader doet haar beseffen dat ze haar eigen schaamte niet kan ontlopen – of die nu gaat over haar lichaam, haar familie, haar verleden of haar nationaliteit.

Van Hitler tot orale seks, van autoritaire moeders tot het verlangen met anatomische veranderingen de geschiedenis te repareren – de auteur neemt ons mee op een wilde zoektocht naar identiteit en bevrijding.

Katharina Volckmer is een opmerkelijk nieuw literair talent en met De afspraak schreef zij een krachtig, gedurfd debuut dat fundamentele vragen stelt en ons met ongemakkelijke waarheden confronteert.

De afspraak slaat in als een bom – een radicale, hilarische rollercoaster, rauw en wild. Het perfecte tegengif tegen verveling en bullshit.’ – Elisa Albert, auteur van After Birth

‘Verrassend, inventief, verontrustend, prachtig. Ik heb alle venijn en bitterheid opgeslurpt – het voelde als een stoot frisse lucht.’ – Chris Kraus, auteur van I Love Dick

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Katharina Volckmer (1987) groeit op in Duitsland en woont sinds enkele jaren in Londen, waar ze werkt voor een literair agentschap. De afspraak is haar eerste roman.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.