De eenzaamheid van pi

De wiskunde die onze wereld draaiende houdt

Matt Parker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De eenzaamheid van pi

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808383, geïllustreerd, 314 blz., March 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Henk Moerdijk

beschrijving

Hoe kan een stabiele brug wiebelen? Hoe kunnen biljoenen dollars zomaar in het niets oplossen? Hoe kan het dat een sportklasje zich in de kelder van een flatgebouw op Snaps jarennegentighit ‘I’ve Got The Power’ in het zweet werkt en daarmee dat hele gebouw laat schudden? Het antwoord op die vragen is wiskunde. Of, om precies te zijn, wat er gebeurt als wiskunde misgaat.
Wiskunde vormt de basis voor ons moderne leven: computerprogramma’s, het internet, banken, bouwkunde, big data, verkiezingen… Overal zitten wiskundige formules achter. En meestal werkt wiskunde stilletjes achter de schermen – totdat er fouten worden gemaakt.
In Steunpilaar verkent en verklaart Matt Parker een eindeloze reeks bizarre wiskundige missers en (net-niet-) ongelukken. Het resultaat is een vrolijk en vlot geschreven boek over de stuntelende mens die met wiskunde moet omgaan; een boek dat zelfs bij de grootste wiskundeleek de liefde voor algoritmes zal doen oplaaien.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Matt Parker is Stand Up Mathematician en vertelt regelmatig op de bbc, op Discovery Channel en in de Guardian over wiskunde. Daarnaast is hij op diverse Engelstalige podia, festivals en wetenschapsbeurzen te vinden. Van zijn eerste boek, Things to Make and Do in the Fourth Dimension (2014) werden alleen al in het Verenigd Koninkrijk 70.000 exemplaren verkocht
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.