Mjoeziekul

Hoe Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink de Nederlandse musical vormgaven

Sanne Thierens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mjoeziekul

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808321, geïllustreerd, 416 blz., May 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 564 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

‘Ja, leuk,’ reageerde Annie M.G. Schmidt toen haar begin jaren zestig werd gevraagd om een musical te schrijven. Terwijl ze eigenlijk helemaal niet wist wat dat nou was, een mjoeziekul. Sanne Thierens ontmaskert in Mjoeziekul deze en andere mythes. Aan de hand van talrijke bronnen en interviews met betrokkenen reconstrueert ze de ontstaansgeschiedenis van de zeven musicals die Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink samen maakten. Van Heerlijk duurt het langst (1965) en Foxtrot (1977) tot Ping ping (1984). Van het eerste idee en de soms moeizame schepping tot de immer roerige ontvangst.


Mjoeziekul is het fascinerende verhaal van een eigengereide schrijfster en een uitzonderlijke componist die samen aan de wieg stonden van een unieke Nederlandse musicaltraditie die nog altijd tot de verbeelding spreekt.
‘Een hoogtepunt in de historiografie van het muziektheater’ – Jacques Klöters

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sanne Thierens (1989) promoveerde in Engeland op de musicals van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Ze werkt onder meer als onderzoeker, journalist en schrijver. Mjoeziekul is haar eerste boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.