UBERLOVE

of de romantische komedie van de toekomst

Colin van Heezik

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
UBERLOVE

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808208, 336 blz., March 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Journalist en opiniemaker Colin van Heezik ontpopt zich in dit verrassende debuut als een ware romancier en romanticus. Hij tart de wetten van fictie en non-fictie in een speelse, humoristische vertelling, vermengt hoge en lage cultuur (van Flaubert en Gorter tot Sex And The City en When Harry Met Sally), spaart niemand: noch zijn alter ego Ramses, noch zijn minnaressen, noch zijn vrienden, allen single mannen in datingland, tegen de achtergrond van de digitale dating-revolutie en een nieuwe feministische golf.

Is hij een Casanova of een mannelijke Bridget Jones? De lezer mag het zelf bepalen, terwijl Ramses zeven jaar lang reist door het wonderlijke landschap van de liefde in de 21ste eeuw. Hij duikt in de wereld van de snelgroeiende dating-industrie en doet opzienbarende ontdekkingen, terwijl zijn research en privéleven steeds verder verstrengeld raken. Ook ontmoet hij veel mysterieuze vrouwen, die gender-patronen op hun kop zetten. En nu Japanse jongens een holografische vriendin op internet bestellen, en de mens steeds verder met de technologie versmelt, besluit Ramses een filosofie te ontwikkelen, om de liefde in de 21ste eeuw te redden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Colin van Heezik is een Tegel-genomineerde journalist voor oa. de Volkskrant, VPRO Gids en Vrij Nederland. Hij studeerde Franse literatuur, woonde jarenlang in Parijs en is bekend van prikkelende opiniestukken en essays. Maar hij is ook pianist, tangodanser, bohémien en avonturier. Met Geert Mak publiceerde hij eerder dit jaar Elf Europese stemmen (Atlas Contact).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.