Leve de koning

Een niet-heroïsche ridderroman over de Slag bij Agincourt

Martijn Neggers

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leve de koning

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038808109, 304 blz., May 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Het is de zomer van 1415 als de zeventienjarige Glaw Parry uit Dref Llwyd (Wales) zich tijdens de 100-jarige oorlog uit verveling aanmeldt bij het Engelse leger om te vechten in Frankrijk. Een veldtocht die uiteindelijk de geschiedenis in zal gaan als de Slag bij Agincourt: een van de meest legendarische successen van het Engelse koninkrijk. Een glorietocht, kortom. Een glorietocht als je de regen, de muggen, de vermoeidheid en de bloeddiarree niet meetelt. Als je buiten beschouwing laat dat halverwege het boek de wijn op is.
Martijn Neggers schreef met Leve de koning op volstrekt unieke wijze een niet-heroïsche ridderroman over liefde, vriendschap en het leven in de achterhoede van een van de beroemdste legers in de Europese geschiedenis.

‘Deze ridderroman is als het korstje op je knie. Je weet dat het bloederig gaat worden maar het is onweerstaanbaar.’ – Theo Maassen

‘Waar een roman van Martijn Neggers heengaat is altijd maar weer afwachten, maar twee dingen weet ik als lezer zeker: ik ga een keer of vijftig keihard moeten lachen, en minstens één keer heel hard moeten huilen.’ – Aafke Romeijn

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Martijn Neggers (Eindhoven, 1987) debuteerde in 2016 met De mensen die achterbleven. In 2018 verscheen zijn tweede roman Spoetnik. Hij was lid van literair voetbalcollectief Team Edgar en richtte literair tijdschrift De Titaan op. Daarnaast publiceerde hij o.a. in Nieuwe Revu, Playboy, Hard Gras, Tirade, Vice en De Optimist.
In 2021 verschijnt zijn derde roman Leve de koning.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.