Hersenschorsing

Margôt Ros; Jeroen Kleijne

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hersenschorsing

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807997, 256 blz., March 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 335 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

‘Per dag mag ik van de dokter één ding doen waarmee ik mijn hersenen belast. Dus morgen ga ik DAS-klei kopen, er een grote bal van kleien en die door de ruit gooien. Dat moet lukken, denk ik.’


Wanneer actrice Margôt Ros, bekend van o.a. Toren C, tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk loopt, verandert haar leven volledig. Ze krijgt de diagnose lichte hersenschudding – rustig aan doen is het advies. Maanden later is Margôt nog steeds niet in staat te functioneren: ze verdraagt geen licht of geluid, kan niet lezen en heeft nauwelijks energie. Iedere ochtend moet ze kiezen: zal ik bukken om de vaatwasser uit te ruimen, of loop ik naar beneden om de post uit de brievenbus te halen? Ze krijgt de diagnose post-commotioneel syndroom en moet rekening houden met een revalidatie van minstens anderhalf jaar waardoor zelfs de opnames van Toren C stil komen te liggen. Van een succesvolle, vrolijke vrouw met een actief sociaal leven is ze veranderd in een persoon die veroordeeld is tot eenzame opsluiting in haar huis en toeleeft naar de ontmoetingen met lotgenoten in de revalidatiekliniek.

In Hersenschorsing beschrijft Margôt Ros op openhartige wijze haar revalidatie, met de humor die we van haar gewend zijn. Ze schreef dit boek samen met haar partner Jeroen Kleijne.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Margôt Ros (Eindhoven, 1965) volgde de Akademie voor Kleinkunst. Daarna speelde ze talloze rollen in theatervoorstellingen, films en televisieseries. Samen met Maike Meijer maakt en speelt ze sinds 2008 de absurdistische comedyserie Toren C. Margôt woont in Amsterdam en heeft een zoon en een dochter.


Jeroen Kleijne (Amsterdam, 1965) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij werkt sinds 1993 als freelance tekstschrijver en journalist, voor onder andere Volkskrant Magazine, de VARAgids en Psychologie Magazine. In 2017 schreef hij zijn eerste boek: De draad weer oppakken, over trauma- en rouwverwerking. Jeroen woont in Amsterdam en heeft drie dochters.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.