Fluwelen woede

Alan Downs

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807867, 192 blz., December 2019

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Dennis Keesmaat

beschrijving

Homoseksuele mannen dragen hun seksualiteit vaak als geheim met zich mee. Ondanks de vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt, is er nog steeds veel agressie, haat en onbegrip jegens de homoseksuele man. Homo’s krijgen in deze heteroseksuele wereld onvermijdelijk te maken met gevoelens van schaamte en afwijzing. Bij sommigen kunnen die gevoelens leiden tot eenzaamheid, promiscuïteit en alcoholisme.

Wat is het effect van leven in een samenleving waar homoseksualiteit niet volledig wordt geaccepteerd? Hoe komt het dat zoveel homo’s creatief
excelleren? Waarom spelen seks, uiterlijk en drugs in veel homoscenes zo’n prominente rol?

Alan Downs beschrijft aan de hand van psychologische onderzoeken het traject dat hij zelf aflegde om zich te bevrijden van zijn negatieve gevoelens.Fluwelen woede is een krachtig en baanbrekend boek dat een essentiële rol speelt in het publieke debat over de homocultuur. Een boek dat het leven van (jonge) homoseksuele mannen voorgoed zal veranderen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alan Downs is psycholoog. Hij is expert op het gebied van verslavingsproblematiek en was regelmatig te gast bij Oprah Winfrey om te praten over mannen en problemen rondom hun homoseksualiteit.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.