Broer

David Chariandy

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Broer

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789038807812, 192 blz., November 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 217 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Monique Eggermont

beschrijving

De zomer van 1991 is zinderend heet in Scarborough, een multiculturele wijk van Toronto. De broers Michael en Francis proberen zich tevergeefs te verweren tegen de vooroordelen en de lage verwachtingen waarmee ze zich als zonen van immigranten uit Trinidad geconfronteerd zien. Leraren
delen hen in op lagere niveaus, de middenstand ziet ze slechts als potentiële winkeldieven en vreemden versnellen hun pas wanneer de jongens achter ze lopen.Gedreven door de pulserende beats en lifestyle van hiphop droomt Francis, de oudste van de twee, van een toekomst in de muziek. Michael droomt vooral van Aisha, het slimste meisje van hun middelbare school, die op haar beurt droomt van een leven elders. Maar de heldere ambities van de drie worden onherroepelijk verwoest door een tragische schietpartij, en het politieoptreden en verstikkende verdachtmakingen die daarop volgen.Een intens mooi en krachtig, tijdloos verhaal over de diepgaande liefde tussen twee broers en de zinloosheid van levens die door een kogel worden beëindigd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)David Chariandy groeide op in Scarborough, Toronto en woont in Vancouver waar hij werkt als literatuurdocent aan de Simon Fraser University. Zijn debuutroman Soucouyant (2007) werd alom geprezen en genomineerd voor elf literaire prijzen, waaronder de Governor General’s Literary Award en de Giller Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.