Boodschappen zonder leesbril

Sylvia Witteman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Boodschappen zonder leesbril

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789038807799, 184 blz., October 2019
Formaat: 21.7 (h) x 13.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 260 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Zoals we weten ziet Witteman de zaken scherp. De gevolgen zijn niet altijd te overzien; dan wint de hebzucht het een keer van de verlegenheid, maar
blijkt de aangesproken vrouw in de felbegeerde jas juist in diepe rouw. En zeker, ánderen maken stellig misbruik van de zelfscanner, door het prijsje van een zak ordinaire uien op de rijkeluistomaten te plakken, maar wat heb je daaraan als je de braafheid zelve bent?Gelukkig zijn er ook volslagen eenduidige observaties. Jarig zijn is alleen leuk als je jóng bent, bijvoorbeeld. Hiphop kan best aardig zijn, maar wel uitsluitend met inzet van de juiste lidwoorden, en in Brussel laten ze je bij Vlaamse calamiteiten gerust in het Frans doodbloeden. Ook verdient het aanbeveling sommige mensen altijd gelijk te geven, vooral als ze een kop groter zijn dan jij en twee keer zo zwaar; en ja, mannen kunnen ontzettend ontroerend zijn, maar een weerzien met een jeugdliefde wordt misschien toch teveel van het goede.En dat alles zonder leesbril!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sylvia Witteman schrijft columns voor o.a. de Volkskrant en LINDA. en ze schreef jarenlang recepten voor 'De Volkskeuken'. Naast haar bundelingen van columns, zoals o.a Thuis mag ik niet meer zeuren, Plastic rozen en Iemand moet het doen verscheen in 2010 Koken met Sylvia Witteman waar in 2016 een nieuwe editie van werd gemaakt. Haar nieuwste kookboek Armeluiseten met goed en goedkoop eten voor nestverlaters, krenten en baliekluivers, verscheen in 2017. Sylvia woont met haar man, drie kinderen en twee katten in Amsterdam.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.