De worsten van Babel

koken overal

Jasper Gottlieb; Marius Gottlieb; Hugo Kennis

 
 

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807720, geïllustreerd, 256 blz., April 2020

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Thomas Pelgrom

beschrijving

De Worsten van Babel koken overalis het verhaal over een innige vriendschap die is opgebouwd rondom een gedeelde liefde voor koken en eten. Waar deze jongens ook komen, er moet gekookt worden, met de middelen en de ingrediënten die er voorhanden zijn. Op Franse boerderijtjes, op Turkse meren, in Hollandse buitenhuizen: elke omgeving is anders en dat is voor De Worsten juist de uitdaging.

Aan de hand van hun avonturen leren ze je in dit kookboek eendenborst sous-vide te garen in een koelbox, zelf oer-Hollandse soesjie of dronken gefrituurde kip te maken. En hoewel dit kookboek helemaal niet over worsten gaat, leer je ook een maaltijdworst te maken. Een vriendschap- avonturenboek met ruim tachtig recepten, of een eigenzinnig kookboek over vriendschap en avontuur? Het uitgangspunt is in ieder geval: koken voor de lol, maar zeker serieus en lekker.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Hugo Kennis, Jasper en Marius Gottlieb vormen samen De Worsten van Babel: een berucht kooktrio dat kookprogramma’s maakt en culinaire theatershows opvoert. Jasper en Marius Gottlieb zijn broers en hebben van huis uit een liefde voor koken meegekregen. Naast dat ze acteerden In het populaire tv-programma ‘Spangas’, hebben beiden broers een grafische achtergrond. Hugo Kennis heeft de musical- en theateracademie gedaan, evenals een kookopleiding en is te zien als tv-kok in ‘5 uur Live’ en ‘Koffietijd’.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.