Krabben

Van vrouw tot vrouw

Daan Borrel; Milou Deelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Krabben

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807683, geïllustreerd, 232 blz., June 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 424 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

In 2017 verschijnt er een filmpje op Facebook dat viral gaat: de toen 21-jarige Milou Deelen, lid van studentenvereniging Vindicat, houdt vellen papier omhoog met scheldwoorden erop die ze van haar vereniging naar haar hoofd geslingerd kreeg. Hoer. Slet. Laag wijf. De reactie op deze aanklacht tegen slutshaming is ook van andere vrouwen niet mals: ze wordt stelselmatig uitgemaakt voor aandachtshoer. Het weerhoudt Milou er niet van om haar boodschap uit te dragen: veroordeel vrouwen niet omwille van hun seksualiteit. Daan Borrel, zelf als journalist en schrijver begaan met de rol van vrouwelijkheid en seksualiteit, voelde mede door hun vriendschap de noodzaak Milou te bevragen naar haar drang zichzelf letterlijk bloot te geven.

In Krabben – Van vrouw tot vrouw onderzoeken Borrel en Deelen waarom vrouwen geneigd zijn elkaar genadeloos te veroordelen. Waarom roepen Sylvana Simons en Romy Boomsma zoveel weerstand en woede op bij vrouwen en waarom wordt de uitgesproken zangeres Merol minder gehaat? Zijn vrouwen echt als krabben in een mand, elkaar naar beneden halend om zelf hogerop te komen? Door middel van gesprekken met diverse vrouwen en door onderzoek te doen naar elkaar willen Borrel en Deelen het tegenovergestelde leren: hoe kunnen vrouwen elkaar bevrijden van die neerhalende blik?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Daan Borrel (1990) schrijft als journalist voor media als NRC Handelsblad, De Groene Amsterdammer en Elle over seksualiteit en intimiteit. Haar boeken Soms is liefde dit (2018) en Het jaar van het nieuwe verhaal (2020) onderzoeken op een genuanceerde en literaire wijze hoe vrouwen gevormd worden.


Milou Deelen (1995) is journalist. Ze schrijft voor media als Vice, LINDA.meiden, Glamour, Viva en Grazia.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.