Spicy Chef

Stories and recipes from De Lindehof

Soenil Bahadoer; Hassnae Bouazza

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Spicy Chef

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807669, geïllustreerd, 288 blz., August 2020, Engels

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Soenil Bahadoer’s kitchen is a place where East meets West. In his two star restaurant De Lindehof, situated in the Dutch town of Nuenen, he loves to surprise his guests’ taste buds. Soenil enriches cosmopolitan gastronomy with Surinam-Indian ingredients and flavours, with eye-catching and mouth-watering results. His dishes form a perfect fusion of Surinam street food and haute cuisine. Soenil Bahadoer is like culinary jazz-rock.



With over sixty recipes, Spicy Chef tells the story of his Surinam upbringing and the role that food played in his family. He offers tasty snacks, like brioche with dried salted cod and a compote of burnt tomatoes, as well as main dishes like candied peel rendang with ginger beer ice cream, and his family recipe for Surinam chow mein. The dishes in this beautiful, large book are easy to make, challenging and surprising, and form a good reflection of Soenil’s new Surinam cuisine.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De in Suriname geboren Soenil Bahadoer (52) is sinds 1995 eigenaar van zijn veel geprezen tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier combineert hij twee werelden; de klassieke, Franse keuken met kruiden en specerijen uit zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase achtergrond. Voor dit boek gaat Soenil terug naar zijn roots en laat hij de lezer kennis maken met de culinaire rijkdommen van Suriname. Dankzij de helder uitgelegde recepten en goed beschreven verhalen kan iedereen Soenils spicy gerechten thuis bereiden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.