Een vrouw apart. En de stad

Vivian Gornick

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een vrouw apart. En de stad

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807591, 208 blz., November 2019
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 240 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Caroline Meijer

beschrijving

Een vrouw apart. En de stad is het verhaal van een vrouw die kiest voor een ongebonden en onafhankelijk bestaan, met alleen literatuur en de stad als constante metgezellen. Gornick beschrijft het ritme van de stad, de toevallige ontmoetingen, de steeds veranderende vriendschappen en de voortdurende worstelingen, die net zo hardnekkig zijn als het gevoel dat er elders een beter feestje is waar je niet voor bent uitgenodigd. De rode draad in het boek wordt gevormd door de gesprekken met Leonard, een homoseksuele vriend die scherp op zijn eigen ongelukkige leven reflecteert. Deze vriendschap heeft ‘meer licht geworpen op de raadselachtige aard van intermenselijke relaties’ dan welke intieme band in haar leven ook. De gesprekken tussen Leonard en Vivian zijn als een Grieks koor bij de stroom van ontmoetingen met portiers, groentemannen, travestieten, kennissen en buren.Met deze memoir brak Gornick in 2015 eindelijk door bij het grote publiek. Ze is een van de beste denkers die Amerika heeft voortgebracht. Niemand is scherper dan zij in het oproepen van het grootsteedse bestaan en het bespiegelen over feminisme en literatuur.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Vivian Gornick (1935) is de veelgeprezen auteur van een groot aantal boeken, waaronder haar recent verschenen memoir The Odd Woman
and the City
, en drie essaybundels. Van deze bundels werden The Men in My Life en The End of the Novel of Love genomineerd voor de National Book Critics Circle Award.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.