Na de val

Zoektocht van een achterblijver

Resi Lankester

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Na de val

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807553, 368 blz., January 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 486 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

'Intiem verslag van een dochter op zoek naar antwoorden. Haar inzichten zullen een troost zijn voor velen.' - Susan Smit

Ik: ‘Dus je wilt dood?’
Hij: ‘Ja.’
Ik: ‘Liever vandaag dan morgen?’
Hij: ‘Ja.’
Journalist Resi Lankester is halverwege de twintig wanneer haar vader, een excentrieke Amsterdamse boekhandelaar, van driehoog uit het raam springt. Hij overleeft de val niet. Tien jaar later wordt ze voor haar werk gevraagd een interviewreeks met kinderen van ‘zelfmoordouders’ te maken. De nabestaanden die ze spreekt vertellen openhartig over de heftige nasleep van de zelfgekozen dood van hun vader of moeder.


Aangemoedigd door hun openheid besluit Resi haar eigen verhaal en dat van haar overleden vader te reconstrueren. Op zoek naar antwoorden over hem, zichzelf en hun liefdevolle maar complexe vader-dochterrelatie duikt ze voor het eerst in de vele verhuisdozen vol kaartjes, audio-opnames, brieven en dagboeken van haar vader.


Na de val is een journalistieke én persoonlijke zoektocht naar antwoorden op de vele vragen waar je als nabestaande mee te maken krijgt. Hoe moet je rouwen na zelfmoord? Is zelfdoding dapper, of juist niet? En waarom voelt elke achterblijver zich schuldig? Een even indrukwekkende als meeslepende memoir.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Resi Lankester werkt als freelance (reis)journalist en redacteurvoorverschillende tijdschriften. Ze schreef o.a.voor HP/De Tijd en VIVA en werkt tegenwoordig onder meer voor Psychologie Magazine en reisbladen van de ANWB. Daarnaast is ze content manager bij Yoga Magazine.


Foto @ Linelle Deunk


Resilankester.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.