Smaakpalet van de Lage Landen

Vier eeuwen eetcultuur in beeld

Janny van der Heijden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Smaakpalet van de Lage Landen

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807522, geïllustreerd, 256 blz., November 2021

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben de Lage Landen weldegelijk een rijke eetcultuur. De Nederlandse keuken bestaat uit veel meer dan alleen stamppotten en brood. Met het boek Smaakpalet van de Lage Landen wil auteur Janny van der Heijden de traditie en eetcultuur van de Nederlanden tonen aan de hand van en wat dat vertelt over het leven van toen en over de buitenlandse invloeden op onze keuken. Welke geheimen leggen de stillevens bloot en onthullen zo meer over onze tradities en eetgewoonten?

Hoe lang bestaan onze Sinterklaaslekkernijen al? Dronken we echt bier als ontbijt? Waarom waren zoutvaten zo kostbaar? In elk hoofdstuk komen meerdere schilderijen in beeld, waarbij ingezoomd wordt op de details.

Met Smaakpalet van de lage landen laat Janny van der Heijden in beelden zien dat Nederland een rijke eetcultuurheeft.


Aan de hand van schilderijen, enkele prenten en moderne fotografie vertelt Janny van der Heijden de geschiedenis van onze eetcultuur; anekdotisch, leesbaar en vooral met veel verborgen weetjes.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Culinair publicist Janny van der Heijden schrijft al bijna haar hele leven voor diverse dagbladen en tijdschriften over de meest uiteenlopende culinaire zaken. Zo was zij jaren hoofdredacteur van Tip Culinair en vaste columnist bij Algemeen Dagblad. Velen kennen haar ook als jurylid van het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.