Een halfbakken idee

Over liefde, rouw en taart

Olivia Potts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een halfbakken idee

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807225, 304 blz., November 2019
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Miebeth van Horn

beschrijving

Op het moment dat haar moeder overlijdt, bakt Olivia Potts een taart. Druk in de weer met haar garnering probeert ze indruk te maken op een man, niet wetende dat haar moeder 450 kilometer verderop stervende is.
De rouw duwt haar richting de keuken. Steeds als ze uitgeput en ongelukkig thuiskomt van haar werk als strafrechtadvocaat begint ze lukraak te koken. Haar taarten zakken in en haar custard klontert, maar ze vindt steun en troost in de baksels. Wat begint als afleiding wordt zo al snel een nieuwe levensinvulling. Olivia’s baan wordt er niet beter op, maar haar bakkunsten wel. Voorzichtig aan begint ze een culinaire carrière te overwegen – een ander, gelukkiger leven, met minder magistraten en meer macarons. Ze zegt de advocatuur vaarwel en meldt zich aan voor de prestigieuze patisserieopleiding van Le Cordon Bleu, met alle uitdagingen, frustraties en indrukwekkende messensets van dien.

Een halfbakken idee is een hartverwarmende, aangrijpende en buitengewoon grappige memoir.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olivia Potts is culinair auteur en chefkok. Ze werkte vijf jaar als strafrechtadvocaat voor ze zich op een culinaire carrière stortte. In 2017 studeerde ze af aan Le Cordon Bleu en won ze de Young British Foodies Fresh Voices in Food Writing Award. Momenteel is ze culinair
columnist voor The Spectator, en schrijft ze voor o.a. The Guardian en The Telegraph. Een halfbakken idee is haar eerste boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.