De kern van de zaak

Madeleine St John

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kern van de zaak

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807171, 240 blz., October 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Corine Kisling

beschrijving

Londen in de jaren negentig. Nicola gaat even naar buiten om sigaretten te halen. Wanneer ze terugkomt, treft ze een vreemde man in haar woonkamer aan. Toegegeven, hij ziet eruit als haar Jonathan, hij klinkt als haar Jonathan, maar die zou haar toch nooit zomaar de deur wijzen met de woorden: ‘Het werkt gewoon niet.’ Haar wereld staat op zijn kop. Nicola vraagt advies aan haar getrouwde vrienden, die er ook niets van begrijpen.

De kern van de zaak is hilarisch en hartverscheurend tegelijk. St John is op haar bitterzoete best als ze schrijft over de dingen die vrouwen doen om vast te houden aan de liefde, en de dingen die mannen doen om eraan te ontsnappen. Voor de liefhebbers van A.M Homes en Jane Austen.

Over De vrouwen in het zwart:
‘Een heerlijk boek om mee weg te kruipen.’ – Margriet

‘Ze slaagt erin om de middelmatigheid waar haar personages onder lijden even tragikomisch als ontwapenend neer te zetten.’ **** – HUMO‘Een levendig, verfijnd en kunstig verhaal.’ – The New York Times Book Review

‘Met behulp van spaarzaam proza, sprankelende dialogen en pijnlijk ware observaties over het gezinsleven, creëert St John een winnende combinatie van humor en pathos.’ – Publishers Weekly

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Madeleine St John (1941-2006) werd in Sydney geboren. Na een vroeg huwelijk en een periode in de Verenigde Staten, kwam ze in Engeland terecht, waar ze de rest van haar jaren sleet. Pas in 1993 debuteerde ze met The Women in Black. Daarna volgden drie scherp gesneden relatiedrama’s gesitueerd in de Engelse middle class. The Essence of the Thing werd in 1997 genomineerd voor de Booker Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.