De kern van de zaak

Madeleine St John

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De kern van de zaak

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807171, 240 blz., October 2020

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Corine Kisling

beschrijving

Londen in de jaren ’90. Nicola gaat even naar buiten om sigaretten te halen. Wanneer ze terugkomt wordt ze zonder pardon op straat gezet door haar vriend Jonathan. ‘Het werkt gewoon niet’, zegt hij. Haar wereld is verstoord. Nicola zoekt het advies op van haar getrouwde vrienden, die er ook niks van begrijpen. In flashbacks komen Nicola en Jonathan elkaar voor het eerst tegen, worden ze verliefd, trekken ze bij elkaar in. In het heden manoeuvreren ze het warrige proces van twee verstrengelde levens weer uit elkaar halen.
De kern van de zaak is een gevoelige en grappige roman. St John schrijft met een scherp oog voor het absurde van de liefde, de eigenaardigheden van stellen die lang samenzijn en de waarde van goede vriendschappen.


‘Een triomf.’ – The Times

‘Een levendig, verfijnd en kunstig verhaal.’ – The New York Times Book Review

‘Met behulp van spaarzaam proza, sprankelende dialogen en pijnlijk ware observaties over het gezinsleven, creëert St John een winnende combinatie van humor en pathos.’ – Publishers Weekly

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Madeleine St John (1941-2006) werd in Sydney geboren. Na een vroeg huwelijk en een periode in de Verenigde Staten, kwam ze in Engeland terecht, waar ze de rest van haar jaren sleet. Pas in 1993 debuteerde ze met The Women in Black. Daarna volgden drie scherp gesneden relatiedrama’s gesitueerd in de Engelse middle class. The Essence of the Thing werd in 1997 genomineerd voor de Booker Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.