De vrouwen in het zwart

Madeleine St John

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrouwen in het zwart

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038807157, 240 blz., September 2019 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Corine Kisling

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Het is Sydney in de jaren ’50. De vrouwen in het zwart weten niet waar ze het moeten zoeken, zo druk hebben ze het. Kerst komt eraan en daarna ook nog de zomeruitverkoop. Het chique warenhuis waar ze werken barst uit zijn voegen, maar ze hebben nog net genoeg tijd in hun lange en loeihete dag om te dromen, te roddelen en plannen te maken. Tegen de tijd dat het laatste afgeprijsde jurkje is verkocht, zijn de dames van de afdeling avondjurken van F.G. Goode’s op nét een ander pad in hun leven gezet.

De vrouwen in het zwart is een sfeervolle zedenkomedie, over een lang vervlogen zomer van onschuld. St John tekent gewone vrouwenlevens op met een buitengewoon verfijnde touch. Een grootse literaire roman, een verloren Australische klassieker, die leest als een soap. Hilary Mantel noemt dit het boek dat ze het liefst aan mensen cadeau doet ‘om hen op te vrolijken’. Met een voorwoord van Bruce Beresford, de regisseur van Driving Miss Daisy, die deze roman recentelijk verfilmde onder de titel Ladies in Black.


Over De vrouwen in het zwart:
‘Een verrukkelijk boek. Geestig en levendig, als de adem van de jeugd.’ – Jane Gardam
‘Een komisch meesterwerk.’ – Clive James

‘Deze glorieuze en oergeestige snapshot van Australie in de jaren vijftig is een juweel. Het is geen nostalgisch terugkijken naar een verloren manier van leven, maar een slim en geestig expose over waarom dingen wel moesten veranderen.’ – Sunday Times

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Madeleine St John (1941-2006) werd in Sydney geboren. Na een vroeg huwelijk en een periode in de Verenigde Staten, kwam ze in Engeland terecht, waar ze de rest van haar jaren sleet. Pas in 1993 debuteerde ze met The Women in Black. Daarna volgden drie scherp gesneden relatiedrama’s gesitueerd in de Engelse middle class. The Essence of the Thing werd in 1997 genomineerd voor de Booker Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De vrouwen in het zwart

paperback/ gebrocheerd: € 15.00
De vrouwen in het zwart weten niet waar ze het moeten zoeken, zo druk hebben ze het. Het chique warenhuis waar ze werken barst uit zijn ...

Meer boekennieuws op Facebook.