Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké

Henk van Straten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789038807034, 192 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 258 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Henk van Straten kijkt met een loep naar het dagelijks leven. Naar dat van hem, maar evengoed naar dat van u. Als een levenskunstenaar zoekt hij naar inzichten, gedestilleerd uit ons menselijke gedrag en het gedrag van dieren, zoals zijn hagedis Oscar of zijn hond Vinnie. Van de alledaagse situaties waar menig mens gedachteloos aan voorbij wandelt, maakt Van Straten literatuur.

Met humor en compassie schrijft hij over de veertig biljoen bacteriën in het menselijk lichaam, mannelijke trots, het eenzame jongetje uit de buurt, de essentie van drones, intelligente schimmel, ruzie met een serveerster en de forenzende medemens.

Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké is een reeks observaties en beschouwingen over het menselijk tekort, over de absurditeit van het bestaan en over dat kleine beetje liefde en begrip dat soms net het verschil kan maken.
‘Ik ben gek op wat Henk van Straten schrijft. Hij is lief, grappig, heeft stijl en spaart niemand – zichzelf op de eerste plaats. Ik hou altijd een beetje mijn hart vast als ik hem lees, en ook dat is een compliment.’ – Marja Pruis


Over Wij zeggen hier niet halfbroer:
‘Dit is een echt, fijn, ontroerend mensenboek, pijnlijk oprecht en bovendien geestig.’ – Sylvia Witteman in de Volkskrant


Over Berichten uit het tussenhuisje:


‘Meesterhanden aan het werk.’ •••• – NRC Handelsblad


‘Indringend, nimmer sentimenteel.’ **** – Knack

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkt(e) voor onder andere Volkskrant Magazine, De Correspondent, Vrij Nederland, Esquire, LINDA., Elle, Happinez, Harper’s Bazaar en JAN. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. In 2015 verscheen zijn roman Bidden en vallen, gevolgd door zijn twee boeken met memoires Wij zeggen hier niet halfbroer (2017) en Berichten uit het tussenhuisje (2018).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.