Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké

Henk van Straten

paperback/ gebrocheerd: € 17.50
ISBN: 9789038807034, 192 blz., September 2019

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Niets zal ons redden maar een beetje liefde is oké is een reeks observaties en literaire beschouwingen over het menselijk tekort, over de absurditeit van het bestaan en over dat kleine beetje liefde en begrip dat soms net het verschil kan maken.
Henk van Straten kijkt met een loep naar het dagelijks leven. Naar dat van hem, maar evengoed naar dat van u. Als een levenskunstenaar zoekt hij naar inzichten, gedestilleerd uit ons menselijke gedrag en het gedrag van dieren, zoals zijn hagedis Oscar.
Met humor en compassie schrijft hij over een gênante situatie bij Starbucks, de veertig biljoen bacteriën in het menselijk lichaam, het eenzame jongetje uit de buurt, een auto-ongeluk met zijn zoons, de essentie van drones, intelligente schimmel, ruzie met een serveerster, fitness in de kerk en mijmeringen over mannelijkheid in een donker Duits bos. Van de alledaagse situaties waar menig mens gedachteloos aan voorbij wandelt, maakt Van Straten literatuur.

Over Berichten uit het tussenhuisje:
‘Meesterhanden aan het werk.’ •••• – NRC Handelsblad
‘Indringend, nimmer sentimenteel.’ **** – Knack

Over Wij zeggen hier niet halfbroer:
‘Dit is een echt, fijn, ontroerend mensenboek, pijnlijk oprecht en bovendien geestig.’ – Sylvia Witteman in de Volkskrant
‘Een Hollandse versie van de Noor Karl Ove Knausgård, maar dan zonder de ellenlange opsommingen en niet ter zake doende beschrijvingen.’ – Het Parool

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: