Gekkenwerk

De zorgvuldig bewaarde geheimen van een oorlogsjournalist

Minka Nijhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gekkenwerk

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806990, 280 blz., March 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 372 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Lotte verdient de kost als stewardess, maar het is haar ambitie om oorlogscorrespondent te worden. No guts no glory, schrijft ze overmoedig aan haar neef Alexander als zij zich in 1993 in Birma voor het eerst op het oorlogspad begeeft. ‘Beginnersgeluk’, noemen oude rotten in het vak haar vuurdoop als verslaggever in het junglehoofdkwartier van de rebellen.

Bijna 25 jaar lang schrijft zij haar neef brieven en later e-mails over haar avonturen in de vergeten oorlogen van Cambodja, Birma en Oost-Timor, en de grote conflicten in Afghanistan, Irak, en Syrië. Over hoe ze van een nieuwkomer uitgroeit tot onverschrokken routinier met een eigenzinnige visie op haar vak. Over frontlinies en mijnenvelden uit en thuis. Over de kunst van het overleven als vrouw in een mannenwereld.Gekkenwerk biedt een kijkje achter de schermen van een beroep dat omgeven met mythes en heroïek tot de verbeelding spreekt, maar waar opmerkelijk weinig over bekend is. Een onthullend, tragikomisch verhaal.
‘Een prachtige meeslepende pen, een scherp observatievermogen en een grote gedrevenheid.
Minka Nijhuis is een moedige vakvrouw.’ – Juryrapport Nieuwspoort Prijs van het Vrije Woord.


Over Birma: land van geheimen:
‘Trouw, menselijk, vasthoudend, meeslepend en zeldzaam moedig. Minka Nijhuis verdient met dit boek alle journalistieke prijzen van de regenboog.’ – Geert Mak

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Minka Nijhuis (1958) is journalist en schrijver. Ze deed voor diverse media verslag vanuit o.a. Syrië, Birma, Oost-Timor en Irak en ontving meerdere prijzen voor haar journalistieke werk, waaronder in 2017 de Nieuwspoort Prijs van het Vrije Woord. Eerder verschenen van haar o.a. Het huis van Khala. Een familie in Bagdad (2004/2008, shortlist M.J. Brusseprijs), Birma: land van geheimen (2009, Bob den Uylprijs) en Weblog Afghanistan (2011).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.