Beiroet

Recepten en verhalen uit een mediterrane stad

Merijn Tol

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Beiroet

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806969, geïllustreerd, 272 blz., November 2019
Formaat: 26.8 (h) x 21.8 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1390 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Tanya Traboulsi

redactie: Madelein ten Broek

beschrijving

Jarenlang woonde kookboekenauteur Merijn Tol voor de helft van de tijd in Beiroet. Nog steeds verdeelt ze veel van haar tijd tussen Amsterdam en Beiroet. Een waanzinnige en bijzondere stad in het Midden-Oosten die niemand onberoerd zal laten. In BEIROET – VERHALEN EN RECEPTEN UIT EEN MEDITERRANE STAD beschrijft Merijn door de ogen van haar vrienden, de rijke food scene van haar favoriete Beiroet. Met verhalen, foto’s en natuurlijk recepten neemt ze je mee door diverse wijken van de stad. Maak kennis met de tien regels van Kamal om de beste tabouleh te maken, een kibbeh van pompoen met ui of de lekkerste man’ouche met za’atar en rozenblaadjes.Naast de vele recepten bevat het boek talloze adressen, foto’s en tips om deze stad te bezoeken. Maak met dit kookboek kennis met de verslavende geuren, explosieve smaken en het meeslepende, vaak geïmproviseerde leven in Beiroet!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Merijn Tol is kok, ontwikkelt receptuur, culinaire concepten, schrijft over eten en is foodstylist. Ze werkt als culinair redacteur voor delicious. en schrijft wekelijks een smulpaap (column) in Het Parool. Samen met Nadia Zerouali schreef zij bekroonde kookboeken over de Arabisch-mediterrane keukens. Zij hebben samen ook de productlijn Nadia & Merijn’s SOUQ.

Merijn reist veel door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden- Oosten om Arabische keukens te onderzoeken en te koken met de lokale vrouwen. De keuken is voor haar een plek om mensen te verbinden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.