Achter de façade

Een cultuur-historische ontdekkingsreis door Parijs

Kees Brants; Chrisje Brants

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Achter de façade

gebonden: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806891, geïllustreerd, 624 blz., February 2019
Formaat: 19.6 (h) x 12.6 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 563 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Parijs heeft vele gezichten. Bijna iedereen kent de iconische boulevards en monumentale gebouwen, de drukke terrassen en beroemde musea. Maar de stad is ook gevormd door haar gewelddadig verleden, door vorsten, presidenten, kunstenaars en immigranten, en heet een stad te zijn waar nooit geslapen maar wel veel in bed gelegen wordt. Kortom, Parijs staat ook voor oproer, vrijheid en losbandigheid.


Deze gids gaat op zoek naar de historische, sociale en culturele realiteit Achter de façade van de Franse hoofdstad. Thematische wandelingen vormen als het ware een bril om de stad te bekijken, werpen er een specifiek licht op en brengen je tegelijkertijd op plaatsen waar je anders misschien niet zo snel zou komen.

De routebeschrijvingen en de inkleuring van de thema’s met mensen en gebeurtenissen gaan haast onmerkbaar in elkaar over. Slechts het vetgedrukte van de route onderscheidt de reisgids van de ontdekkingsreis.24 wandelingen dwars door Parijs, rond thema's als revolutie, seks, moord en doodslag, immigratie, oorlog, joods Parijs, de illusies van machthebbers en dromen van bohémiens.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.