Spicy Chef

Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

Soenil Bahadoer; Hassnae Bouazza

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Spicy Chef

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806778, geïllustreerd, 288 blz., August 2020

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Tony Perez

beschrijving

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de papillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock.


Met ruim zestig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaamse afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaamse keuken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De in Suriname geboren Soenil Bahadoer (52) is sinds 1995 eigenaar van zijn veel geprezen tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier combineert hij twee werelden; de klassieke, Franse keuken met kruiden en specerijen uit zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase achtergrond. Voor dit boek gaat Soenil terug naar zijn roots en laat hij de lezer kennis maken met de culinaire rijkdommen van Suriname. Dankzij de helder uitgelegde recepten en goed beschreven verhalen kan iedereen Soenils spicy gerechten thuis bereiden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.