Spicy Chef

Verhalen en recepten uit de keuken van De Lindehof

Soenil Bahadoer; Hassnae Bouazza

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Spicy Chef

gebonden: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806778, geïllustreerd, 288 blz., September 2020
Formaat: 30.5 (h) x 26.8 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 2232 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Tony Perez

redactie: Madelein ten Broek

beschrijving

In de keuken van Soenil Bahadoer komen Oost en West samen. In zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Brabantse Nuenen verrast hij de smaakpapillen van zijn gasten. Kosmopolitische gastronomie verrijkt Soenil met Surinaams- Indiase ingrediënten en smaken en het resultaat is oog- en tongstrelend. Op zijn borden vindt een volmaakte samensmelting plaats van Surinaams streetfood en haute cuisine. Soenil Bahadoer is als culinaire jazz-rock.


Met ruim vijftig recepten vertelt de Spicy Chef het verhaal over zijn Surinaams-Indiase afkomst en de rol van eten binnen zijn familie: de lekkerste snacks, zoals een brioche met bakkeljauw en compote van gebrande tomaten, en gerechten als sukade-rendang met gemberbier-ijs, of het familierecept voor Surinaamse bami. De gerechten zijn maakbaar, uitdagend en verrassend en vormen zo een mooie afspiegeling van Soenils nieuwe Surinaams-Indiase keuken.‘Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe Soenil Bahadoer zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen. Als geen ander integreert hij specerijen, kruiden en ingrediënten tot een harmonieus en uniek geheel. Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.’ — jury Gault&Millau Awards 2020, die Soenil verkoos tot Chef van het Jaar 2020‘Soenil Bahadoer is een van De Groten in Nederland.’ — culinair journalist Joël Broekaert in NRC Handelsblad

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De in Suriname geboren Soenil Bahadoer (52) is sinds 1995 eigenaar van zijn veel geprezen tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Hier combineert hij twee werelden; de klassieke, Franse keuken met kruiden en specerijen uit zijn Hindoestaanse, Surinaamse en Indiase achtergrond. Voor dit boek gaat Soenil terug naar zijn roots en laat hij de lezer kennis maken met de culinaire rijkdommen van Suriname. Dankzij de helder uitgelegde recepten en goed beschreven verhalen kan iedereen Soenils spicy gerechten thuis bereiden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.