Vrouwvolk

Fameuze recepten voor fantastische vrouwen

Marianne Pfeffer Gjengedal; Klaudia Iga Pérès

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vrouwvolk

gebonden: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806747, geïllustreerd, 320 blz., March 2019
Formaat: 28.8 (h) x 22.7 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 1714 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Overal ter wereld vind je vrouwen die grenzen hebben verlegd voor volgende generaties. Sommigen moesten een hoge prijs betalen voor hun vrijheid, maar zij veranderden wel de wereld met hun kunst of de manier waarop ze leefden. In Vrouwvolk hebben Marianne Pfeffer Gjengedal en Klaudia Iga Pérès een aantal van deze legendarische vrouwen geportretteerd. De auteurs hebben zich uitvoerig in hun dagelijks leven verdiept. Eten en eetgewoontes zeggen veel over de situatie en de maatschappij waarin mensen leven. Daarom hebben zij geprobeerd in de huid van de vrouwen te
kruipen en hun — vermoedelijke — dagelijkse kost te koken.

Het resultaat is dit kunstkookboek, dat misschien tegelijk een kookkunstboek is. Vrouwvolk biedt inzicht in de levens van deze vrouwen; de lastige keuzes waar zij voor stonden, het onvermijdelijke noodlot en niet in de laatste plaats tal van verleidelijke recepten uit hun tijd.

Ga mee op reis en proef van het leven van deze fantastische vrouwen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marianne Pfeffer Gjengedal behaalde een master aan de kunstacademie in Oslo. Zij werkt als foodstylist en reist de wereld over naar verschillende foto- en filmstudio’s voor de meest bijzondere stylingopdrachten. Marianne heeft twee zonen met een Noorse rapper.

Klaudia Iga Pérès behaalde een master aan de Academie voor Schone Kunsten in Warschau, met specialisatie in portretfotografie. Zij werkt al vijf jaar als foodfotograaf in Noorwegen en heeft net haar eigen fotostudio geopend in Frankrijk. Ze heeft een zoon met haar Franse ingenieur.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.