In de man zit nog een jongen

Willem Wilmink – De biografie

Elsbeth Etty

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In de man zit nog een jongen

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038806112, 552 blz., January 2019
Formaat: 23.8 (h) x 16.5 (b) x 4.3 (d) cm. Gewicht: 970 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Willem Wilmink (1936-2003) is een van de meest geliefde dichters van Nederland. Zijn eenvoudige maar treffende gedichten en liedjes, veelal geschreven voor legendarische tv-programma’s als De Stratemakeropzeeshow, J.J. de Bom en De film van Ome Willem, spreken iedereen aan. ‘De oude school’, ‘Deze vuist op deze vuist’ en ‘Ben Ali Libi’ behoren tot de canon van de Nederlandse literatuur. Hetzelfde geldt voor Wilminks hertalingen van Middeleeuwse klassiekers. Hij was een groot kenner van poëzie uit alle tijdvakken en in al haar verschijningsvormen.

Zijn werk is doortrokken van heimwee naar een veilige kinderwereld die nooit heeft bestaan. Naar eigen zeggen is Wilmink altijd elf jaar gebleven, wat aanvankelijk zijn loopbaan en privéleven ernstig frustreerde, maar tegelijkertijd zijn poëtische kapitaal bleek. Met humor en zelfspot maakte hij zijn lange tijd door miskenning en afwijzing getekende leven leefbaar.

Voor In de man zit nog een jongen sprak neerlandicus en journalist Elsbeth Etty met tientallen tijdgenoten en intimi van Wilmink. Het resultaat is een intiem en niets verhullend portret.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.