De kunst van simpel koken

Notities, lessen en recepten uit een heerlijke smaakrevolutie

Alice Waters

 
 

gebonden: € 41.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038805597, 416 blz., October 2018
Formaat: 24.4 (h) x 18.6 (b) x 4.1 (d) cm. Gewicht: 909 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Alice Waters zette met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat, een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert.

In De kunst van simpel koken<\i> neemt Waters je bij de hand en leert je alles over haar manier van koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig, subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten. Kook volgens de volgende simpele maar belangrijke basisrichtlijnen:



Eet lokale en duurzame seizoensproducten

Eet uit eigen tuin

Conserveer, composteer en hergebruik

Kook en eet samen

Eten is bijzonder

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alice Waters is chef, auteur en food-activist. In 1971 opende zij haar
restaurant: Chez Panisse, gevestigd in de Californische stad Berkeley.
In 2001 werd het restaurant uitgeroepen tot het beste van Amerika.
Waters is voorzitter van Slow Food International en oprichter van
Slow Food Nation en de Edible Schoolyard Project.
  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.