Gloeiend groen

BBQ-en met groenten

Welmoed Bezoen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gloeiend groen

gebonden: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038805566, geïllustreerd, 192 blz., June 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

fotografie: Anker van Warmerdam

beschrijving

Hoewel groenten geen nieuwkomers zijn op barbecuefeestjes, eindigen ze vaak als ondergeschikt onderdeel van het feestmaal. Vaste gasten zijn de portobello en de paprika, maar de wereld van gebarbecuede groenten is veel groter. Asperges, pompoen, sla, mango en pruimen; het kan allemaal op de barbecue en de smaak wordt er waanzinnig van.


In Gloeiend Groen geeft Welmoed Bezoen ruim negentig barbecuerecepten met gedurfde smaakcombinaties, nieuwe technieken en verrassende
ingrediënten. Van een crostini met witte asperges en peterseliepesto tot radicchio met burrata, balsamico en honing. Of een aubergine met misoglazuur en een mango met taugé, pinda en koriander.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Welmoed Bezoen (1990) – geboren in het Portugese Cascais – groeide op onder de Zuid-Europese zon en in Friesland. In 2007 maakte ze de overstap naar Amsterdam waar ze haar passie omzette in ambacht: koken. Ze raakte in aanraking met de Youth Food Movement, waarmee ze verschillende evenementen in Amsterdam organiseerde.


Welmoed werkte bij verschillende patisseriezaken om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van het voormalige tweesterrenrestaurant Ron Blaauw in Amsterdam. Al snel werd ze hier chef patisserie. Inmiddels ontwikkelt Welmoed recepten voor verschillende bladen en reist ze de wereld over op zoek naar nieuwe ingrediënten en smaakcombinaties.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.