Je brein aan de pil

Hoe de pil alles verandert

Sarah Hill

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Je brein aan de pil

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038805337, geïllustreerd, 376 blz., January 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 479 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Marga Blankestijn

beschrijving

De anticonceptiepil heeft vrouwenlevens radicaal veranderd. Vrouwen kregen controle over hun vruchtbaarheid en konden mede daardoor in groten getale studeren en de arbeidsmarkt betreden. Maar de pil heeft ook allerlei bijwerkingen. Zo beïnvloedt het onder meer je eetpatroon, stressniveau, emoties, seksuele voorkeuren, humeur en zelfs je partnerkeuze. Vrouwen die aan de pil zijn, zijn dus een andere versie van zichzelf. Alleen is daar nog altijd maar weinig over bekend.


In Je brein aan de pil maakt Sarah Hill inzichtelijk wat we weten (en vooral nog niet weten) over de effecten van hormonale anticonceptie op het vrouwenbrein. Het resultaat is een vlot geschreven eyeopener over de relatie tussen vrouwelijkheid en hormonen, en de ingrijpende invloed van hormonale anticonceptie op onze hersenen. Een boek dat je kijk op hormonen voorgoed verandert en vrouwen helpt om beter geïnformeerde keuzes over hun gezondheid te maken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dr. Sarah Hill is een toonaangevend onderzoeker op het gebied van sociale psychologie, gezondheid en relaties. Ze is als hoogleraar verbonden aan de universiteit van Texas en heeft meer dan vijftig wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.