Paradijs bij het dashboardlicht

Het leven van Jan de Vries (1966 – )

Robert van Eijden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Paradijs bij het dashboardlicht

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038804491, 256 blz., April 2018
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 334 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Het leven van IT'er, bruilofts-dj en mensenmens Jan de Vries is als een plaat waarvan de naald op kant twee is blijven hangen. Zijn bestaan is dat van een robot: werken, eten, netflixen, slapen, elke maand een dj-klus en eens in de zes weken agendaseks met zijn vriendin Nathalie.
Maar dan krijgt hij een idee om zijn midlifecrisis te bestrijden: een dansavond voor 45-plussers organiseren. En dat terwijl hij bijna al zijn energie nodig heeft op de zaak, waar een 21-jarige stagiair beslist over het voortbestaan van zijn baan. Intussen probeert Jans dj-partner Chris een roman te schrijven die alle andere romans overbodig maakt en smoort Nathalie haar existentiële problemen in een cocktail van gin-tonics, nachtelijke fietstochten in badjas en Volkskrant Magazine-interviews met depressieve actrices.

Paradijs bij het dashboardlicht - Het leven van Jan de Vries (1966 - ) is een being of age-roman vol popnostalgie over de eeuwige vraag: is dit alles? Het werk van Meat Loaf, de Wachowski’s en Jean-Paul Sartre wordt verweven tot een goddelijke komedie die ook geschreven had kunnen worden door John Lanting. Humor was nog nooit zo treurig!


‘Laten we Robert van Eijden op onze blote knieën danken voor zijn tweede roman: een ouderwets-hilarische hedendaagse zedenschets. Smullen, dit boek!’ -- Ronald Giphart

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Robert van Eijden (1971) is freelance tekstschrijver en parttime levensgenieter. In 2015 debuteerde hij met de roman Boek (256 blz.), die genomineerd werd voor de Bronzen Uil. Momenteel bereidt hij zich in zijn mancave voor op zijn eerste midlifecrisis.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.