Asta's ogen

de levenskracht van een Indische familie

Eveline Stoel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Asta's ogen

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 9789038804354, geïllustreerd, 360 blz., August 2017
Formaat: 21.1 (h) x 13.0 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 432 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

trefwoorden: asta's jaar ndnd nijgh ogen stoel

beschrijving

Een monumentaal boek, nu met stamboom en register

Asta Hoyer is een matriarch. Het hoofd van een Indische familie die in haar eentje acht kinderen grootbracht en een natuurlijke autoriteit uitstraalt: ‘Marlon Brando in een bloemetjesjurk’. Vanaf het moment dat Eveline Stoel Asta’s familiekring betreedt, als vriendin van een van haar vele kleinkinderen, is zij door haar gefascineerd. Hoe zag Asta’s leven in Indië eruit? Wat is er precies met haar man gebeurd?

Hoe lukte het de familie te integreren in het Brabantse Oss? Als Stoel vragen stelt, stuit ze op het spreekwoordelijke ‘Indische zwijgen’. Pas na jaren krijgt ze meer details te horen. Gecombineerd met haar eigen onderzoek vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

‘Een vloeiend boek [...], nuchter maar barmhartig. Eveline Stoel heeft bewezen dat Indische geschiedenis Nederlandse geschiedenis is.’ – Gustaaf Peek in De Groene Amsterdammer
‘Volstrekt authentiek.’– Hella S. Haasse
‘Een noodzakelijk verhaal in deze xenofobische tijden.’ –Adriaan van Dis

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eveline Stoel (1971) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam en schreef haar doctoraalscriptie over de cultuurpolitiek van de autonome Catalaanse regering na de dood van dictator Franco. Als freelance journalist publiceerde ze onder meer in Het Parool, HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Ze begeleidde Aart Staartjes bij het schrijven van zijn memoires en maakte tientallen portretten van bekende Nederlanders, onder meer voor Living en Psychologie Magazine.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.