Oomen stroomt over

hoe overleef ik de overgang

Francine Oomen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oomen stroomt over

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038803692, 240 blz., April 2017
Formaat: 22.0 (h) x 16.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 628 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Puberteit, zwangerschap: kastenvol zijn er over deze grote hormonenhussels in een vrouwenleven geschreven. Francine Oomen kan erover meepraten als auteur van de succesvolle 'Hoe overleef ik' reeks, waarmee ze duizenden pubers door een lastige tijd loodste.
Maar hoe zit het met die derde hormonenhussel, de overgang? Daarover klinken hier een daar inmiddels wel wat piepjes, maar echt op de kaart staat het fenomeen niet. En ook dit ervoer Oomen aan den lijve: ze werd min of meer overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers en verzakkingen van velerlei aard. Het moeilijkst was misschien nog wel de innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang.
Het geworstel heeft geleid tot een magnifieke graphic memoir. Een informatief, oogstrelend, geruststellend, confronterend en oergeestig boek, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ons ook de ogen opent voor een maatschappelijke kwestie. Vrouwen rond de vijftig zitten tegenwoordig niet meer weg te kwijnen achter de gerania, maar spelen een cruciale rol in economie en maatschappij. Vooralsnog wordt elk overgangsgedoe weggemoffeld en/of weggeslikt middels hormoontherapie. Dat moet anders kunnen - in ieders belang.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.