Sterven, een levensverhaal

Cory Taylor

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Sterven, een levensverhaal

gebonden: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038803623, 144 blz., February 2017
Formaat: 20.8 (h) x 13.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 277 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

vertaald door: Barbara de Lange

beschrijving

Cory Taylor was een van meest geliefde auteurs van Australië. Ze leed aan een ongeneselijke vorm van kanker en woog, zoals ze ons in dit boek vertelt, op een gegeven moment minder dan de retriever van haar buren. In een enorme creatieve uitbarsting - in periode van slechts een paar weken - schreef ze dit schitterende boek. Het is een heldere kijk op wat het sterproces haar leerde.

Ze beschrijft de warboel van haar emoties, ze kijkt terug op haar leven en ze herinnert zich de levens en de dood van haar ouders. En ze legt uit waarom ze zelf de manier en het moment van haar dood wil kiezen.

Sterven, een levensverhaal is een adembenemend boek over kwetsbaarheid en kracht, over moed en nederigheid, woede en aanvaarding. Het is een diep ontroerende meditatie over sterven, maar tegelijk een geestige en wijze ode aan het leven.

‘Een secure en ontroerende memoir over de willekeur van familie, en een bewonderenswaardig intellectueel antwoord op de willekeur van leven en dood. We mogen allemaal hopen dat we zo levendig terug kunnen kijken en zo nadenkend vooruit, als we zelf zover zijn.’ – Julian Barnes

‘Dit kleine, krachtige boek biedt een zuiver contact met het einde van het leven: met moed en een helder hoofd zoekt de auteur woorden om ons naar stilte te leiden.’ – Hilary Mantel

‘Een boek vol licht en schoonheid.’ – The Guardian

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.