Ernest Hemingway is gecanceld

Henk van Straten

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ernest Hemingway is gecanceld

paperback/ gebrocheerd: € 21.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038802626, 288 blz., December 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Toen Julio Iglesias en ik op mijn veertigste verjaardag onder een hoopvol en dus leugenachtig lentezonnetje van de apotheek naar huis liepen zag ik voor mijn deur de twee mannen staan die verantwoordelijk zouden zijn – of toch op z’n minst indirect verantwoordelijk – voor mijn veroordeling tot zes jaar gevangenisstraf plus TBS.

Ze komen als geroepen, de twee dakdekkers die op de stoep staan bij de naamloze hoofdpersoon, fotocurator van een museum voor moderne kunst. Voor deze intellectueel met twee linkerhanden, aan de antidepressiva en onzeker over zijn rol als vader, ex-echtgenoot en witte man, is de wereld er alleen maar ingewikkelder op geworden. Hij wil ergens voor vechten, maar waarvoor? Ondertussen wekt zijn expositie over de schrijver Ernest Hemingway de woede op van zowel feministen, antiracisten als dierenactivisten. Steeds vaker denkt hij aan zijn vriend Semmie, die zelfmoord pleegde. Pas wanneer de pragmatische dakdekkers hem meenemen naar een training middeleeuws zwaardvechten, waar mannen gewoon mannen mogen zijn, besluit hij om het heft weer in eigen handen te nemen.
‘Een relevante, actuele en soms grimmige en ironische roman over “mannelijkheid” in deze tijden.’ – Rob van Essen‘Bevlogen en urgent. De tijdgeest bij de strot. Wat een boek.’ – Theo Maassen

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Henk van Straten (1980) schrijft romans en journalistiek. Hij werkt(e) voor onder andere Volkskrant Magazine, De Correspondent, Vrij Nederland, Esquire, LINDA., Elle, Happinez, Harper’s Bazaar en JAN. Tot driemaal toe werd hij genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en hij stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs. In 2015 verscheen zijn roman Bidden en vallen, gevolgd door zijn twee memoires Wij zeggen hier niet halfbroer (2017) en Berichten uit het tussenhuisje (2018). In 2020 verscheen de maatschappelijk beladen thriller Kwaad bloed (in 2019 verschenen als het eerste Brabants Boek Present). Eind 2020 verschijnt zijn nieuwste roman Ernest Hemingway is gecanceld.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.