De vrouw die

Simone van Saarloos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrouw die

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038801643, 304 blz., September 2016
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 393 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Janine Vitafiel is een vrouw die gelooft in radicale schepping. Haar terrein is de moleculaire biologie, haar toewijding aan haar vak is totaal. Maar als Janine een paar dagen vrij vraagt om de marathon van New York te lopen, krijgt ze van haar werkgever ineens drie maanden verplicht verlof. Daar zit ze dan, in een vreemde stad, met een lege agenda.
Omdat ze de leegte niet verdragen kan, probeert Janine zich New York planmatig eigen te maken. Ze volgt daarnaast een strak renschema, en ontwikkelt ondertussen ideeën voor een project dat Follow Your Organ moet heten, waarmee ze het functioneren van organen wil verbeteren. Bijvoorbeeld door alles wat kwetsbaar is te klonen, zodat zwakte nooit levensbedreigend is. Janine komt tot de ontdekking dat radicale schepping vraagt om een nieuwe benadering, om een daad van creatieterrorisme.

De vrouw die is een levensdriftige roman over invloed en maakbaarheid. Wat bepaalt een leven: biologie of mythes? Hoe verwerf je invloed als je alleen waarde probeert toe te voegen aan de wereld en niets vernietigt? En is er in dit krachtenveld plek voor liefde en familie?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.