Adèle

Uit het rijke leven van Adèle Bloemendaal

Henk van Gelder

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Adèle

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789038801537, geïllustreerd, 304 blz., January 2018
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

beschrijving

Adele Bloemendaal (1933-2017) was een meisje uit de Amsterdamse Jordaan dat niet wist wat ze wilde worden. Even speelde ze toneel, tot haar eerste man haar in 1954 opeens meenam naar Amerika – en ze zo voor het eerst contractbreuk pleegde.

Drie jaar later kwam ze gescheiden terug. Ze hertrouwde met Donald Jones, een van de eerste zwarte artiesten in Nederland, speelde weer toneel, verscheen op televisie en zong carnavalsnummers voor het geld en het repertoire van de beste tekstdichters, waar ze nog het meeste genot aan ontleende. Zo groeide ze uit tot een echte vedette met veel verschillende gezichten.Maar als haar shows eenmaal op poten stonden, liet ze het menigmaal afweten, greep ze naar de fles en verzon ze ziektes als excuus voor haar afwezigheid.

Adèle. Uit het rijke leven van Adèle Bloemendaal laat een intrigerende vrouw, die tegelijk stout en stijlvol kon zijn, in al haar facetten zien. Met originele citaten uit de brieven die ze in de jaren vijftig uit Amerika naar huis stuurde. En met levendige herinneringen van vrienden, vriendinnen en vijanden, collegae en minnaars.

'Ik viel als een blok voor haar. Ik was verliefd.' – Henk van der Meijden


'Ook als Adèle half achterover hing aan de bar van een café, was ze nóg een stoer wijf.' – Hans Dorrestijn

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.