Jaarrapport integratie 2007

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jaarrapport integratie 2007

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789037703306, geïllustreerd, 330 blz., November 2007
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 631 gram.

Uitgever: Sociaal En Cultureel Planbureau

redactie: J. Dagevos; M. Gijsberts

beschrijving

Het Jaarrapport Integratie 2007 beschrijft aan de hand van uiteenlopende indicatoren de integratie van niet-westerse allochtonen in Nederland. De aandacht gaat uit naar onder meer de situatie van allochtone leerlingen in het onderwijs, de positie op de arbeids- en woningmarkt, de vertegenwoordiging in de criminaliteit, de sociaal-culturele integratie en de betekenis van religie.
Het beeld van de integratie van niet-westerse allochtonen is divers: sommigen groepen kenmerken zich door een forse sociaal-economische achterstand en een aanzienlijke sociaal-culturele afstand. Tegelijkertijd blijkt dat de diversiteit tussen en binnen groepen zeer groot is en dat in het onderwijs en op de arbeids- en woningmarkt duidelijk positieve ontwikkelingen gaande zijn.
Het Jaarrapport Integratie wordt vervaardigd op verzoek van de minister voor Wonen, Wijken en Integratie en maakt deel uit van de informatievoorziening aan de Kamer over niet-westerse allochtonen. Het rapport is opgesteld door het Sociaal en Cultureel Planbureau. Daarnaast bevat het bijdragen van auteurs verbonden aan het Centraal Bureau voor de Statistiek, Regioplan Beleidsonderzoek en het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.