Ik, leren en werken Fase 3

loopbaanoriëntatie en -begeleiding

Helma Klein Nagelvoort

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik, leren en werken Fase 3

paperback/ gebrocheerd: € 13.50

ISBN: 9789037213300, geïllustreerd, February 2015
Formaat: 29.7 (h) x 20.9 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 219 gram.

Uitgever: Boom Beroepsonderwijs

serienaam/reeks: StruX

redactie: Daphne Ariaens

beschrijving

StruX biedt loopbaan logboeken* aan voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding onder de themalijn ik, leren en werken. Loopbaanoriëntatie en -begeleiding biedt een deelnemer inzicht in de eigen kwaliteiten, mogelijkheden, waarden en motieven. Maar het biedt ook oriëntatie op en inzicht in mogelijkheden die de arbeidsmarkt en doorstroomtrajecten in het vervolgonderwijs bieden. Om deelnemers hierin te ondersteunen worden in de loopbaan logboeken reflectievragen gesteld die samenhangen met de vijf loopbaancompetenties:

Kwaliteitenreflectie
Motievenreflectie
Werkexploratie
Loopbaansturing
Netwerken
Dit loopbaan logboek richt zich op loopbaanoriëntatie en -begeleiding in fase 3, de transitiefase. In dit loopbaan logboek worden aan de deelnemer reflecterende vragen gesteld die zich richten op het ontwikkelen van hun zelfbeeld, hun ervaringen in het beroepsveld, , de transitie naar een vervolgopleiding of naar werk en op de voortgang van hun leerproces.*Voetnoot
De loopbaan logboeken bieden de deelnemer en de begeleider ondersteuning om te evalueren en reflecteren op een periode en voor uit te kijken naar de volgende periode. Het loopbaan logboek is tevens een hulpmiddel bij het voorbereiden en voeren van de voortgangsgesprekken met de deelnemer.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.