Factor-E Signaleren sociale problematiek en huiselijk geweld Cursus

Lily Benjamin-Merens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Factor-E Signaleren sociale problematiek en huiselijk  ...

gebonden: € 15.75

ISBN: 9789037212082, geïllustreerd, September 2013
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.1 (d) cm. Gewicht: 148 gram.

Uitgever: Boom Beroepsonderwijs

beschrijving

Als sociaal-maatschappelijk dienstverlener heb je te maken met cliënten die zich in uiteenlopende situaties bevinden. Wat overeenkomt is dat zij ergens in hun functioneren in de maatschappij problemen ondervinden. Veel van deze problemen vallen onder de definitie van sociale problemen. In deze cursus gaat het over sociale problemen en hoe je deze kunt signaleren. Een volgende stap is hoe je een cliënt kunt adviseren en doorverwijzen bij sociale problemen.

Toetsbare producten: interventiemap en een meldcode met stappenplan. Deze cursus kan worden gebruikt voor de opleiding sociaal-maatschappelijk dienstverlener.

Factor-E voor SAW
Factor-E bestaat uit cursussen, trainingen en projecten naar het leerlijnenmodel van De Bie. Het materiaal van Factor-E behandelt de onderwerpen vanuit de praktijk.

Cursus
In een cursus wordt de theorie behandeld. Het gaat in de cursus om de achtergronden en definities. De student kan op een actieve manier kennis en inzicht verwerven. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar juist door te doen. Actieve verwerking van de leerstof dus. De cursus bestaat daarom uit veel en gevarieerde opdrachten waarmee de student individueel of in groepsverband aan de slag kan. De theoretische achtergronden staan in de bronnen. Een cursus heeft een omvang van 40 studiebelastinguren (SBU) (huiswerk en lessen).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.