Factor-E Meervoudig intelligentie binnen de kinderopvang Cursus

Kiki Goessens

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Factor-E Meervoudig intelligentie binnen de kinderopvang  ...

paperback/ gebrocheerd: € 15.75

ISBN: 9789037209990, geïllustreerd, November 2012
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 0.1 (d) cm. Gewicht: 138 gram.

Uitgever: Boom Beroepsonderwijs

beschrijving

In deze cursus maak je kennis met verschillende vormen van intelligenties en kun je het verschil tussen deze vormen aangeven. Je leert, aan de hand van de theorie van de meervoudige intelligentie, hoe ieder mens gebruikmaakt van deze intelligenties. Iedereen is namelijk op een andere manier slim: de een is sociaal, de ander is sportief en weer een ander is juist muzikaal. Er zijn vele manieren om te leren. In deze cursus leer je dan ook hoe je ieder kind kunt stimuleren in zijn ontwikkeling. Dit doe je door eerst zelf te ervaren hoe jij leert en te ervaren welke soorten intelligentie(tests) er bestaan. Je leert op andere manieren te kijken naar kinderen en creatieve activiteiten te bedenken en in te zetten. Je zult erachter komen dat er veel meer manieren zijn om kinderen iets te leren.

Toetsbare producten: activiteitenprogramma en een toets.

Deze cursus kan worden gebruikt voor de opleidingen:
*pedagogisch medewerker 3 kinderopvang
*gespecialiseerd pedagogisch medewerker 4 kinderopvang.

Factor-E voor SAW
Factor-E bestaat uit cursussen, trainingen en projecten naar het leerlijnenmodel van De Bie. Het materiaal van Factor-E behandelt de onderwerpen vanuit de praktijk.

In een cursus wordt de theorie behandeld. Het gaat in de cursus om de achtergronden en definities. De student kan op een actieve manier kennis en inzicht verwerven. Niet alleen door te lezen en te luisteren, maar juist door te doen. Actieve verwerking van de leerstof dus. De cursus bestaat daarom uit veel en gevarieerde opdrachten waarmee de student individueel of in groepsverband aan de slag kan. De theoretische achtergronden staan in de bronnen. Een cursus heeft een omvang van 40 studiebelastinguren (SBU) (huiswerk en lessen).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.