Begrijpen met je handen

Een andere kijk op kind en creativiteit

Sabine Plamper; Annet Weterings

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begrijpen met je handen

paperback/ gebrocheerd: € 32.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826860, geïllustreerd, 156 blz., May 2021
Formaat: 21.9 (h) x 21.4 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 642 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

beschrijving

Als kinderen ‘mooi tekenen’ vinden we dat prachtig. Maar de eerste jaren ‘krassen ze alleen maar’. Veel volwassenen begrijpen niet wat kinderen aan het doen zijn als ze krassen, smeren of eindeloze lijnen trekken. Of waarom oudere kinderen vaak moeilijk te motiveren zijn om te gaan tekenen of schilderen − net zoals veel volwassenen trouwens. 

Dit praktijkboek richt zich tot volwassenen die graag ‘iets creatiefs willen doen’ met kinderen, maar duidelijk weg willen van kleurplaten en uniforme knutselwerkjes. Die zich afvragen hoe je dat aanpakt zonder dat je het gevoel hebt kinderen te moeten entertainen. De auteurs bieden eenvoudig en uitdagend materiaal waarmee je zonder voorbeeld of thema direct met kinderen aan de slag kunt gaan. Er zijn talloze voor de hand liggende en verrijkende mogelijkheden die niet veel voorbereiding vragen en bovendien weinig kosten. Het enige wat je ervoor nodig hebt, is een andere houding naar kinderen toe. 
Met Begrijpen met je handen zetten de auteurs zich af tegen het traditionele themagerichte knutselen, waarbij een volwassene laat zien hoe het moet. Het toont vooral de essentie van creëren: concentratie en zelfontdekkend leren. 
Deze vierde druk is geheel geactualiseerd en uitgebreid met meer deskundigen aan het woord. Met prachtige beelden en een praktische tekst biedt dit boek thuis, op school en in kindercentra inspiratie, visie en handvatten voor de begeleiding van creatieve processen, opdat kinderen zich ontwikkelen tot creatieve, zelfstandige mensen. 

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingGeeft eenvoudig en uitdagend materiaal om de creativiteit te bevorderen

Met veel praktische tips

Rijk geïllustreerd
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.