Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten

J. van Amerongen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten

paperback/ gebrocheerd: € 48.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826662, geïllustreerd, 265 blz., June 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 472 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: doktersassistenten farmacologie geneesmiddelen medicijnen praktijkondersteuners

beschrijving

Dit boek geeft doktersassistenten en praktijkondersteuners (in opleiding) gedegen kennis over geneesmiddelen en vertaalt die kennis naar de praktijk. Zo kun je dankzij de informatie in dit boek het spoedeisende karakter van een hulpvraag beter bepalen als een patiënt ook medicijnen gebruikt. Bovendien ben je in staat om patiënten voor te lichten en te adviseren over de werking en toepassing van geneesmiddelen.

In deze zesde druk van Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten zijn de verschillende geneesmiddelengroepen en onderliggende medicatie geactualiseerd. Ook zijn er paragrafen toegevoegd over onder meer geneesmiddelen in het verkeer, bij zwangerschap en bij borstvoeding. De verschillende onderdelen over auto-immuunziekten zijn in deze druk samengevoegd waarbij ook aandacht gegeven is aan de stormachtige ontwikkeling van de biologicals en biosimilars.

Het boek geeft eerst een algemene inleiding over geneesmiddelen en bespreekt dan de meest gebruikte medicijnen aan de hand van orgaanstelsels.

Geneesmiddelenkennis voor doktersassistenten is bij uitstek geschikt voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en degenen die daarvoor worden opgeleid.

Jan van Amerongen is als arts (niet-praktiserend) verbonden aan het Alfa-college te Hoogeveen. Daarnaast is hij actief bij de nascholing van doktersassistenten in Noord-Nederland.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichting

Een actueel overzicht van de belangrijkste geneesmiddelengroepen en onderliggende medicatie

Aan de hand van de orgaanstelstels wordt de werking van de meest gebruikte geneesmiddelen beschreven

Praktijkgericht met aandacht voor de wettelijke bepalingen rond het toedienen van medicatie, medicatiefouten en het bewaken van therapietrouw

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.