Autisme bij kinderen

Signalering, diagnostiek en behandeling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Autisme bij kinderen

gebonden: € 42.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826648, geïllustreerd, 323 blz., July 2021

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

redactie: Annelies de Bildt; Iris Servatius-Oosterling; Maretha de Jonge

trefwoorden: autisme bij kinderen behandeling autisme bij kinderen diagnose autisme bij kinderen interventies autisme bij kinderen symptomen autisme bij kinderen

beschrijving

Dit boek helpt professionals bij het in kaart brengen van de ondersteuningsbehoefte van een kind met (een vermoeden van) autisme, en zijn of haar gezin. Het beschrijft daarvoor de meest actuele kennis uit de wetenschap en de praktijk over (vroeg)herkenning, diagnostiek, behandeling en begeleiding. Het boek is daarmee een leidraad voor (aanstaande) kinderpsychiaters, gedragsdeskundigen, en andere behandelaars en begeleiders van kinderen met autisme.

Autisme bij kinderen – signalering, diagnostiek en behandeling illustreert de zoektocht van kind en ouder naar goede begeleiding aan de hand van zeven cases van kinderen tussen de 1 en 12 jaar. Er worden veel praktische handvatten en voorbeelden gegeven. Naast algemene informatie  in deel een schetst het tweede deel het (cyclische) proces van herkenning van de eerste symptomen, naar diagnose en vervolgens interventieplan en evaluatie. In het derde deel komen de verschillende onderdelen van behandeling en begeleiding aan de orde, gericht op het stimuleren van ontwikkeling, het aanleren van vaardigheden en het verminderen of voorkomen van problemen die vaak optreden bij autisme.

De eindredactie brengt de inbreng van experts op het gebied van de klinische praktijk, wetenschap en onderwijs samen. Annelies de Bildt is psycholoog en wetenschappelijk onderzoeker. Ze doet onderzoek naar diagnostiek en behandeling van autisme, en naar de geestelijke gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Iris Servatius-Oosterling is gezondheidszorgpsycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog en is initiatiefneemster van het landelijk expertisenetwerk Autisme Jonge Kind. Maretha de Jonge is hoogleraar orthopedagogiek, en specialist op het gebied van diagnostiek, behandeling en begeleiding van kinderen met autisme en hun gezinsleden.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingLeidraad voor professionals over autisme bij kinderen
Gebaseerd op de meest actuele kennis en inzichten
Met veel praktijkvoorbeelden en praktische handvatten
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.