Bereiden en aseptisch handelen

Verdieping voor apothekersassistenten

Y.M. Groot-Padberg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Bereiden en aseptisch handelen

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789036826488, geïllustreerd, 155 blz., May 2021
Formaat: 24.0 (h) x 16.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 293 gram.

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

serienaam/reeks: Basiswerk AG

trefwoorden: bereiden van geneesmiddelen keuzedeel bereiden en aseptisch handelen kwalificatiedossier mbo apothekersassistent verdieping voor apothekersassistenten ...

beschrijving

Het bereiden van geneesmiddelen is met ingang van het nieuwe Kwalificatiedossier mbo Apothekersassistent geen kerntaak meer, maar een keuzedeel. In het kwalificatiedossier wordt de kennis beschreven die apothekersassistenten moeten hebben over het bereiden van alle toedieningsvormen. Met die kennis kunnen zij voorlichting en advies aan cliënten geven. In het keuzedeel gaat het om de daadwerkelijke uitvoering van bereiden en aseptisch handelen. 

Alhoewel het aantal apotheken dat zelf bereidt afneemt, blijft er ook in de toekomst behoefte aan gekwalificeerde en ervaren bereidende apothekersassistenten. Apothekersassistenten met een certificaat op het gebied van bereiden zijn breder inzetbaar en vergroten daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt.

Dit boek is een herziening van het boek Productzorg - Bereiden in de apotheek (4e druk) en sluit aan op het Keuzedeel mbo Bereiden en aseptische handelingen. Het bereiden van geneesmiddelen in de apotheek is arbeidsintensief werk en moet voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Met dit boek leren studenten en beginnende beroepsbeoefenaren zorgvuldig en hygiënisch bereiden volgens de nieuwste FNA- en LNA-procedures. De actuele kennis over de verschillende bereidingsvormen is in dit boek bijeengebracht. 

Bereiden en aseptisch handelen (1e druk) is een basiswerk voor studenten die zich willen verdiepen in het bereiden van geneesmiddelen. Ook kan het boek uitstekend als naslagwerk in de praktijk worden gebruikt.

Yvonne Groot-Padberg studeerde farmacie in Amsterdam. Na het behalen van haar apothekersdiploma in 1988 is zij werkzaam geweest in de farmaceutische industrie als productontwikkelaar en farmaceutisch projectleider. Sinds 2002 is zij werkzaam in het mbo-onderwijs, waar zij naast haar werk als teamleider lessen in productzorg verzorgt.


Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingSluit naadloos aan op het Keuzedeel mbo Bereiden en aseptisch handelen

Biedt studenten de kennis waarmee zij zelfstandig geneesmiddelen kunnen bereiden

Vergroot de vakdeskundigheid van apothekersassistenten

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.